Акценти
Начало / Култура / Поканиха Йордан Камджалов да стане почетен гост-диригиент на Плевенска филхармония

Поканиха Йордан Камджалов да стане почетен гост-диригиент на Плевенска филхармония

Младият, космополитен диригент Йордан Камджалов получи покана за почетен гост-диригент на Плевенска филхармония. Поканата отправи директорът на филхармонията Любомир Дяковски по време на пресконференцията, която диригентът даде в пресклуба на БТА в Плевен по повод концерта, който ще дирижира утре вечер на сцената на Драматичния театър в града. Поканата е изненада за мен и я приемам с огромна благодарност за доверието, каза Йордан Камджалов.

Главното послание на концерта, който ни предстои, е да отправим към публиката нашата съпричастност на българи, които работят извън България, но ежедневно мисълта ни е насочена към нашата страна, обяви Камджалов. Завиждам на всеки, който ще дойде на концерта и ще съпреживее с нас красотата и таланта на трите солистки, добави Камджалов и прикани плевенската публика да не пропуска предстоящия утре концерт на Плевенска филхармония.

Солисти ще бъдат Анна Петрова – пиано, Зорница Иларионова – цигулка и Велина Трауб – мецосопран. И трите изпълнителки са лауреати на фондация „Йордан Камджалов“.

IMG_0931солистки

В програмата ще прозвучат Концерт N1 за пиано от Прокофиев, Интродукция и рондо капричиозо от Сен-Санс, Малер – песни по стихове на Рюткер и Чайковски – Симфония N5.Проектът е финансиран със съдействието на Община Плевен.

Началото на концерта е от 19 часа, на 12 юни в ДКТ „Иван Радоев”. Със същата програма Плевенска филхармония ще се представи на сцената на Софийски музикални седмици на 14 юни.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...