Акценти
Начало / Крими / Пожар погълна 25 тона хартия в изкупвателен пункт

Пожар погълна 25 тона хартия в изкупвателен пункт

На 24 март 2014 година в 19 часа в Плевенската служба «Пожарна безопасност и защитапожар нанаселението» е подаден сигнал за пожар в пункт за хартия и пластмаса в село Опанец. Огънят е лумнал малко преди 19 часа и само за минути пожарът се е разгорял и е обхванал съхраняваната хартия, съобщават от полицията в Плевен. Незабавно са изпратени служители от РСПБЗН – Плевен с три пожарни автомобила. При инцидента няма пострадали хора,  но са нанесени значителни материални щети на собствениците. Пламъците са унищожили покривна конструкция – 200 кв.м., отпадъчна хартия – 25 тона, пет тона пресовани пластмасови и една преса за пресоване на пластмаса. Осигурено е дежурство през цялата нощ със специализирана техника за недопускане възобновяване на пожара. Проверени са всички тлеещи огнища.

Днес огледите продължават. Причините за инцидента са в процес на установяване. По случая работа продължават служители от Първо РУП – Плевен.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...