Акценти
Начало / Общество / Пожарникари провериха заведенията преди Студентския празник

Пожарникари провериха заведенията преди Студентския празник

пожарна-нови-коли

11 тематични проверки са извършили от Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населеието” във всички заведения на територията на област Плевен, ангажирани с  тържества за Студентския празник. Специално внимание е обърнато на създадената организация за пожарна безопасност в обектите, осигурените условия за евакуация и пожарогасене при евентуален инцидент, проверено е състоянието на отоплителните уреди и съоръжения, електрическите и вентилационните инсталации, съобщиха от пресцентъра на полицията в Плевен. Служители на пожарната са проверили състоянието на системите за пожароизвестяване и са инструктирали персонала на заведенията за противопожарните мерки, които следва да се предприемат. ;
При проверките нарушения не са констатирани, уточняват от ОУПБЗН-Плевен. В оперативния център на пожарната в Плевен вече разполагат със списък на обектите, в които ще се провеждат тържествени мероприятия, за реакция в случай на възникнали произшествия.
Във връзка със Студентския празник е проведен извънреден инструктаж на пожарникарите с оглед на вероятното използване на  пиротехнически материали от празнуващите студенти.

 

 

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...