Акценти
Начало / Крими / Пожарникарите – отново без почивка

Пожарникарите – отново без почивка

Различни ситуации през изминалото денонощие са изпитали готовността на служителите от Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението” за оказване на помощ и съдействие. Те са се включили в ликвидиране последиците от 10 произшествия, от които три за отстраняване на неизправности в комини в частни къщи – в село Брест, град Никопол и в Плевен. Това уточняват от пресслужбата на полицията.

Около 13 часа днес екипи са отстранили паднало дърво на улица „Георги Кочев” в Плевен. В 00:35 часа тази сутрин е получен сигнал за диабетик в криза, който има нужда от помощ. Незабавно към къщата му в село Славовица, община Долна Митрополия, са изпратени два специализирани автомобила и мъжът е транспортиран до болнично заведение.
На 8 февруари в 7.16 часа е получено съобщение за пожар в частен дом в село Сухаче, община Червен бряг. До пристигането на пожарникарите са изгорели 40 квадрата от покривната конструкция, 3 квадрата каратаван, дрелка и електрожен. По първоначална информация, вероятната причина за инцидента е неправилно ползване на отоплителен уред.
На 8 февруари около 18 часа небрежност при боравене с открит огън е предизвикала пожар в цех „Маслобойна” в индустриалната зона на Червен бряг. Пламъците са повредили 15 квадрата от покрива, двигател и съд за събиране на масло. Пожарът е погасен от екип на РСПБЗН Червен бряг, пострадали няма.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...