Акценти
Начало / Култура / Поети с китари от страната се събират в Ловеч

Поети с китари от страната се събират в Ловеч

китари

Националният форум за творческа изява на поети с китара „Бардфест 2014“ подготвят в Ловеч. Тази година ще има нов момент в регламента – преди изявата на сцена ще бъде проведен предварителен подбор. Желаещите да участват трябва да изпратят в Общината запис на свое изпълнение до 31 юли и след прослушване организаторът ще определи участниците в конкурсната програма. Допуснатите изпълнители представят две песни, като едната задължително трябва да е нова авторска, изразяваща активна гражданска позиция. Списъкът с допуснатите за участие ще бъде публикуван на сайта на Общината не по-късно от 10 август.

 „Бардфест Ловеч 2014“ ще се проведе на 5 и 6 септември. Тази година фестът е посветен на 90-годишнината от рождението на Булат Окуджава.

Културната проява се провежда от 2001 г. насам. Организира се от Община Ловеч и има за цел да популяризира авторското и интерпретаторското изпълнение на поетите  с китара. Досега на сцената в Ловеч най-новите си песни са изпели към 500 бардове. Статуетката на организаторите са получили 12 творци. В годините фестивалът няма конкурсен характер, наградният фонд е само израз на признание на творческите изяви на изпълнителите и мотивация за по-доброто им представяне. Регламентът беше променен за 13-тото му издание миналата година с въвеждането на конкурсната програма редом с концертната.

Тази година в концертната програма ще се представят и гост-изпълнители. Една от вечерите ще бъде посветена на Булат Окуджава. На фестивала ще бъдат представени и изявени български поети.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...