Акценти
Начало / Култура / Поезия, изложба и театрална премиера в културния афиш на Плевен

Поезия, изложба и театрална премиера в културния афиш на Плевен

Културният афиш в Плевен тази седмица ще започне с литературно-музикален спектакъл „Жената – волната, скитницата, непокорната, родната сестра на вятъра, на водата и на виното”. Организатор е Дружеството на писателите – Плевен. Литературният спектакъл ще се състои на 7 март, от 16:30ч. в ХГ Дарение „Колекция Св. Русев”.

На 8 март, от 17.30 час в Къщата на художниците самостоятелна изложба ще открие плевенският художник Хинко Хинков. Изложбата освен жест към жените по повод техния празник, е изненада – художникът ще покаже свои рисунки.

През седмицата премиера ще има ДКТ „Иван Радоев”. На 10 и 11 март са премиерните представления на „Вишнева градина” от Чехов. Постановката е на гост-режисьорът от Русия – Василий Сенин. Негови са сценографията и костюмите. Василий Сенин е познат на плевенската публика с неговата „12-а нощ“ и авангардния му прочит на Шекспир. Той нарича своите спектакли „Моята свободна територия“ и е убеден, че позицията на „свободен артист“ е най-плодотворната за днешно време.

Премиерните представления са от 19 часа в петък и събота.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...