Акценти
Начало / Култура / Под открито небе ценителите се насладиха на прекрасното представление на „Набуко”

Под открито небе ценителите се насладиха на прекрасното представление на „Набуко”

Представлението на „Набуко”, което се състоя снощи  в Летния театър в Плевен, ще остане в спомените на стотиците зрители, които се насладиха на прекрасните арии и  впечатляващите хорови изпълнения в зрелищния спектакъл „Набуко” под открито небе. Впечатляващият естествен декор преливаше в този на сцената, който пренася зрителя в древния Вавилон.

Под майсторската палка на Найден Тодоров блеснаха гласовете на звездните солисти –  Александър Крунев – Набуко, Ивайло Джуров –Захария, прекрасното сопрано Йорданка Дерилова – Абигаил, Елена Чавдарова – Фенена

Публиката често прекъсваше спектакъла с възгалси „браво”  и възнагради с аплодисменти техните арии. Преди прочутия хор на поробените евреи публиката притаи дъх в очакване. Над 80 хористи от Общински хор „Гена Димитрова” и Русенската опера го изпълниха блестящо, както и всеки един от многото хорове в тази опера.

Зад всичко това бяха музикантите от Плевенска филхармония.

Дълго продължиха аплодисментите след финалните звуци на шедьовъра на Верди. Сцената беше отрупана с цветя, а сред публиката бяха кметът Георг Спартански, депутати, общински съветници, представители на културния елит в Плевен.

Операта „Набуко” възобнови една традиция за супер продукции на открито, която в Плевен беше прекъсната за 28 години. Успехът на спектакъла дава надежда, че следващата среща на плевенчани с изкуство под звездите ще е скоро. Дано!

Следваща Предишна
t

Следваща Предишна

 

И снимки от Евгени Димитров, агенция „Булфото“:

Следваща Предишна
Следваща Предишна

 

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...