Акценти
Начало / Крими / Подпалиха кола в „Сторгозия”, в Дебово горя читалището

Подпалиха кола в „Сторгозия”, в Дебово горя читалището

Неизвестен е подпалил паркиран в подземен гараж автомобил, съобщават от полицията. На 11 февруари около 7.45 часа от телефон 112 е получен сигнал, че е запален паркиран в гаражна клетка в подземен гараж пред блок №14 в жк „Сторгозия” в Плевен лек автомобил „Фолксваген Голф”.

При огледа служители от Второ районно управление „Полиция” са установили, че е взломен катинара на гаражната врата. Вследствие на пожара е изгоряла предната част на автомобила – двигателно отделение, предно обзорно стъкло, арматурно табло. Собственикът сам е загасил пламъците. Щетите са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава разследващ полицай.

На 11 февруари в 4 часа в полицията в Никопол е получен сигнал, че на центъра на село Дебово, гори сграда. Незабавно са изпратени полицаи и при извършена проверка е установено, че в стая на първия етаж в сградата на читалището е възникнал пожар. Пожарен експерт е изяснил, че причина за произшествието е късо съединение на поставен в отвор на прозоречна витрина електрически вентилатор. Щетите са незначителни – изгорял е около 50 см захранващ електрически проводник и тюлено перде. Благодарение на бързата намеса на пожарникарите пожарът е потушен, а сградата е спасена. За случая е уведомен дежурен прокурор.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...