Акценти
Начало / Общество / Подготвят областните и общинските щабове за действия при тежки зимни условия

Подготвят областните и общинските щабове за действия при тежки зимни условия

Учение на тема „Дейности на областния и общински щабове за изпълнение на плановете за защита при бедствия, органите на управление и силите на Единната спасителна система /ЕСС/ за провеждане на спасителни и неотложни аварийно – възстановителни работи при възникване на тежки зимни условия в резултат на снегонавявания на територията на общините Долна Митрополия и Искър” ще се проведе на 12 септември, съобщиха от пресслужбата на Областната администрация в Плевен..

Областният управител е определил със заповед за ръководител на учението своя заместник Мирослав Михайлов, а организацията по места ще се поеме от кметовете на Долна Митрополия – Поля Цоновска, и на Искър – Валентин Йорданов.  В ученията ще се включат представители на  Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението”, Областна дирекция на МВР, ЦСМП и филиалите в Долна Митрополия и Искър, „ЧЕЗ Разпределение България”АД-регион Плевен чрез звеното си в Долни Дъбник, „Водоснабдяване и канализация”ЕООД – Плевен, Областно пътно управление- Плевен.

Ученията ще започнат в 10 часа в четвъртък, като  в Плевен ще се проведе в заседателната зала на Областната администрация.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...