Акценти
Начало / Култура / Подготвят второто издание на „Ботевци пеят”

Подготвят второто издание на „Ботевци пеят”

На 19 април от 13.00 часа в зала „Катя Попова” в Плевен ще се проведе второто издание на Междуучилищния фестивал на детската песен „Ботевци пеят”. Фестивалът се организира от ръководството и педагогическия екип на Начално училище „Христо Ботев” Плевен по повод патронния празник на училището 17 май. Основната цел на фестивала е да се даде възможност за изява и подкрепа на талантливите плевенски деца. Интересът е голям – вече има подадени заявки от над 10 училища от Плевен и региона със заявено участие на над 80 ученика.

Жури на Втория междуучилищен фестивал на детската песен „Ботевци пеят” ще бъдат доц. Пенка Марчева, преподавател в Педагогически колеж Плевен, Асен Антонов – музикант и композитор, Пламен Марков – диригент на Общински духов оркестър, Нина Дорошенко – отдел „Култура” Община Плевен, Елисавета Сергеева – старши екперт РИО Плевен.

В програмата на Фестивала ще вземат участие ученици от 1 до 4 клас. Те са в две възрастови категории – първи и втори клас и трети и четвърти. Малките певци ще се състезават с индивидуално представяне и представяне на вокални групи. Организаторите са подготвили много награди и приятни изненади за всички участници.

От ръководството на училището и педагогическия екип благодарят на всички, заявили участие и се надяват и второто издание на Междуучилищния фестивал на детската песен „Ботевци пеят” да се превърне в незабравим празник за всички участници.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...