Акценти
Начало / Образование / Подготвителни курсове за кандидат-студенти организират в Медицински университет – Плевен

Подготвителни курсове за кандидат-студенти организират в Медицински университет – Плевен

От 7 януари в Медицински университет – Плевен  ще започнат съботно-неделни подготвителни курсове по биология и химия за желаещите да кандидатстват „Медицина” и „Фармация”. Курсовете ще се водят от преподаватели на висшето училище по биология и химия в 10 поредни седмици до 19 март 2017 г. (без 4 и 5 март 2017 г.). Всеки курс включва 60 академични часа по съответната дисциплина и е на непроменена цена от 320 лв., съобщават от университета.

Програмите на двата курса са качени на сайта на висшето училище и съответстват на учебния материал от гимназиалния курс, както и на съдържанието на кандидатстудентските изпити. Курсът по биология включва решаване и обсъждане на примерни тестове върху материала за 8, 9 и 10 клас. По време на кандидатстудентския курс по химия ще бъдат дадени указания за решаването на примерни задачи, които са включени в “Помагало по химия за кандидат-студенти” – издание на МУ- Плевен.

За поредна година Медицински университет – Плевен залага на успешното провеждане на предварителна изпитна сесия за кандидат-студенти през месец април 2017 г., резултатите от която имат същата тежест в балообразуването като редовните изпити по биология и химия през юли.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...