Акценти
Начало / Общество / Подгответе автомобилите си за зимния сезон, апелират към водачите от „Пътна полиция” – Плевен

Подгответе автомобилите си за зимния сезон, апелират към водачите от „Пътна полиция” – Плевен

зимаВъв връзка с настъпващия есенно-зимен период, през който рязко се увеличават предпоставките за тежки пътно-транспортни произшествия и главно за инциденти с пешеходци, в ОДМВР – Плевен са предприети мерки по отношение на организацията на движение и контрола, заявяват от там. В сектор „Пътна полиция” имат изготвени планове за действие при влошаване на метеорологичните условия.

Предстои проверка за готовността и степента на предварителна подготовка на пътната мрежа за експлоатация през зимата и готовността на техниката за зимно поддържане, както и наличието на инертни материали и сол.

Предвидени са и съвместни проверки със служители на РД „Автомобилна администрация” – Плевен за контрол на тежкотоварните автомобили за пригодността им за движение при зимни условия – износен протектор на гумите и липса на вериги за сняг.

Водачите на превозни средства трябва да предприемат съответните мерки за подготовка на автомобилите си за движение при зимни условия, предупреждават от Пътна полиция. Специалистите препоръчват да не се пестят средства за привеждане в изправност на осветителната система на автомобила и подмяна на летните гуми със зимни. Водачите да прегледат чистачките, да поставят вериги в багажника, да заредят незамръзваща течност резервоара за измиване на предното стъкло, да проверят концентрацията на антифриз в охладителната система, напомнят още от Пътна полиция.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...