Акценти
Начало / Образование / Подвижната класна стая „Земно кълбо” отново идва в Плевен

Подвижната класна стая „Земно кълбо” отново идва в Плевен

Ученици от Плевен отново ще имат възможност да учат в интерактивна подвижна класна стая „Земно кълбо“. Гостуването е част от проект „Кампания за дъба –събиране на информация и повишаване на обществената осъзнатост по въпросите на дъбовите гори“ на Фондация „Тайм”.
По проекта се предвиждат общо 5 посещения на Подвижната класна стая. На „Земното кълбо“ освен от Плевен, ще се радват още ученици от София, Хасково и Пловдив. Всички дни на срещите с Подвижната класна стая са посветени на значими за природата и околната среда дати – в Плевен на Деня на Черно море, в София – на Международния ден на планините, във Враца – на Деня на водата, в Хасково – Седмицата на гората, а в Пловдив – Денят на Земята.
Подвижната класна стая представлява надуваем глобус (модел на нашата Планета, създаден с помощта на сателитни снимки) с диаметър 6.5 м, в който учениците влизат, за да научат повече за устройството на Земята, естествените науки, географията, екологията и други интересни научни новини. Представителите от Фондация „Тайм” са подготвили за малчуганите интерактивна програма, съсредоточена върху ролята на горите и по-специално дъба за околната среда и човека. По време на презентация учениците ще научат любопитни факти за царя на гората – дъба, ролята и състоянието на дъбовите гори, как и защо трябва да ги опазваме.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...