Акценти
Начало / Здравеопазване / Повишена успеваемост при ин витро процедурите отчитат от Клиничен институт за репродуктивна медицина – Плевен

Повишена успеваемост при ин витро процедурите отчитат от Клиничен институт за репродуктивна медицина – Плевен

През 2012 г. в Медицински център “Клиничен институт за репродуктивна медицина” Св. Елисавета – Плевен са извършени 359 ин витро процедури, като 142 от тях са завършили с бременност. Това означава 39.5% успеваемост, отчитат от медицинския център. През 2011 г. извършените ин витро процедури са били 325, от които 38.46% са успешни.

През миналата година след ин витро са родили 104 жени. А родените деца са общо 137, а от създаването на центъра през 2007 г. са се родили 498 деца.

Увеличен е и броят на процедурите, финансирани от Център „Фонд за асистирана репродукция. В МЦ КИРМ – Плевен през 2012 г. те са 260 и са с 40 повече в сравнение с предходната година. 60 от тях са завършили с бременност и раждане, като родените бебета са 77. Родените деца през последните три година в семейства, извършили ин витро процедури в МЦ КИРМ Плевен, финансирани от Център „Фонд за асистирана репродукция”, са 225.

За консултации през центъра са преминали 10 123 пациенти. Най-голям е броят на пациентите от Плевен  и Велико Търново, следвани от София, Русе, Ловеч,  Варна, Бургас, Стара Загора, Пловдив. От Медицинския център отчитат увеличаване на пациентите от Сливен, Разград, Търговище, Шумен.

През 2012 г. безплатни консултации бяха проведени в градовете Пловдив, Видин и Варна.

Увеличава се и броят на мъжете, които са посетили центъра за консултации и изследвания в андрологичната лаборатория – общо 2 365. Лабораторията в Плевен е първата в страната, която въведе новите референтни стойности на Световната здравна организация по отношение на показателите на спермалния анализ и е една от най-прецизните в България в областта на изследването на мъжки фактор при двойки със стерилитет, подчертават от Медицински център „Св. Елисавета”.

Медицинският център е с отлична акредитационна оценка за пет години и е сертифициран по ISO 9001-2008.

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...