Акценти
Начало / Образование / Повече от 11 националности ще бъдат представени тази година в Деня на народите в Медицинския

Повече от 11 националности ще бъдат представени тази година в Деня на народите в Медицинския

За шеста поредна година чуждестранните студенти в Медицинския университет в Плевен ще представят своите държави в Деня на народите. Събитието се организира по инициатива на чуждестранните студенти, съвместно с българските им колеги, и се осъществява с подкрепата на Ръководството на висшето училище. Целта е студентите да запознаят академичната общност и плевенската общественост с националните си култури, традиционна кухня, бит, облекло, история, народни песни и танци.

В програмата на събитието се включват над 250 студенти от  България, Индия, Италия, Германия, Непал, Пакистан, Сомалия, Япония, Африка, Шри Ланка и др. Представянето на отделните държави е на отбори, чрез които студентите ще запознаят аудиторията с автентичните за страната си обичаи, облекло, песни и танци. Гостите на празника ще имат възможността да посетят специалните щандове на държавите и да опитат традиционната за тях кухня. За пореден път за участниците и гостите на събитието предстоят незабравими моменти, интересни награди и приятни изненади.

Денят на народите и тази година е посветен на благородна кауза. Събраните от входни такси средства ще бъдат дарени за деца в нужда. Доброволци от Българския червен кръст също ще гостуват на събитието, за да предоставят информация за есенната кръводарителска кампания.

Официалното откриване на Деня на народите ще е от 14 часа , на 17 ноември, в Спортен комплекс „Проф. д-р Недко Кючуков“ при МУ-Плевен.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...