Акценти
Начало / Крими / Повече от 100 кг насипен тютюн намериха при проверки

Повече от 100 кг насипен тютюн намериха при проверки

Над 100 килограма насипен тютюн са конфискували служителите на реда при извършени през вчерашния ден проверки, съобщават от пресцентъра на МВР.

На 16 март при съвместна акция на служители от сектор „Пътна полиция” и сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОД на МВР Плевен  на главен път при влизане в Плевен, е спрян за проверка лек автомобил „Рено“ с водач 27-годишен мъж от село Буковлък. В колата са намерени 365 пакета с насипен тютюн, приблизително 100 килограма. Мъжът има криминална проява и е осъждан. Уведомен е разследващ митнически инспектор. По случая е образувано досъдебно производство.

В същия ден служители на РУП Кнежа са извършили проверки за разпространение на цигари и алкохол без акцизен бандерол на територията на общината. При проверка на лек автомобил „Опел Астра“, управляван от 55-годишен от Буковлък с регистрация за кражба и за хулиганство и с две присъди, в багажника са открити около 9,300 кг насипен тютюн и заготовки за цигари с филтър. Намереното е предадено с протоколи за доброволно предаване.

При проверка на шофиран от 25-годишен мъж, отново от Буковлък, лек автомобил  са открити 4,500 кг насипен тютюн  и заготовки за цигари. Мъжът има регистрация за хулиганство, не е осъждан. Нередовната стока се съхранява в РУП Кнежа.

По случая са образувани две преписки. Материалите по случая ще бъдат докладвани на митническо бюро Плевен.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...