Акценти
Начало / Спорт / Поведението на управляващите към мотоспорта е неадекватно, според Румен Петков

Поведението на управляващите към мотоспорта е неадекватно, според Румен Петков

Като неадекватно определи поведението на премиера Бойко Борисов и финансовия министър Симеон Дянков към финансирането на мотоспорта у нас депутатът Румен Петков. По думите му, министър-председателят и министърът на финансите са излъгали промоутърите на мото състезанията като са изплатили само малка част от парите според подписания предварително договор.

Като пример за това народният представител даде провелия се в събота срещу неделя в “Арена Армеец” финален кръг от световния шампионат по мотокрос – фристайл, на който България спечели престижния приз за най-добър организатор. Според Румен Петков случването на надпреварата е станала след като Богдан Николов е изтеглил лично кредит, залагайки цялото си имущество. Става въпрос за около 680 000 лева, необходими, за да се плати на промоутъра правата да се организира състезанието. Сега предстои, евентуално, с приходите от продажбата на билетите да бъде покрит този кредит с лихвата, която е включена в него.

“За мен е абсолютно непонятно неадекватното поведение на министър Дянков, защото той се срещна с промоутърите през април в Севлиево като първо обеща, че ще се преведат парите веднага. После им поиска график за 2013 – 2014 година. Тези хора, за разлика от нас, не го познават и два или три дни след това му предадоха графиците, от които се виждаше, че България ще има най-атрактивните кръгове, включително и кръг от Световната купа, където представителството е от мащабите на фристайла”, коментира Румен Петков.

Според него това е най-успешният български спорт през последните десет години, който е завоювал най-много отличия за България. Миналата година правителството е изпълнило стриктно финансовия ангажимент, който е поело, за разлика от тази, когато по думите на народния представител от левицата е проявено политическо отношение към мотоспорта.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...