Акценти
Начало / Култура / Победителите в „Бъдещето на Плевен” изнасят концерт тази вечер

Победителите в „Бъдещето на Плевен” изнасят концерт тази вечер

Най-добре представилите се участници в категория „Музика” на конкурса „Бъдещето на Плевен” ще изнесат тази вечер от 19 часа концерт пред читалище „Съгласие”. Изявата е част от програмата за Празника на Плевен и се организира от  Итеракт – младежката организация на Ротари клуб Плевен Центрум с подкрепата на Младежкия градски порламент и читалище „Съгласие”.

На концерта ще бъдат обявени и победителите в останалите категории – за есе и рисунка.

Над 30 души са заявили участие в конкурса. Жури в състав Димо Дешев – режисьор, Любомир Дяковски – оперен певец, както художник и преподавател по български език и литература оценяваха конкурсните работи и музикалните изпълнения.

Наградите за победителите в отделните категории са – публикуване в алманах „Мизия” на Съюза на писателите – Плевен на есето, класирано на първо място, най-добрите картини ще бъдат откупени от Ратари клуб, а на най-добрия изпълнител ще бъде предложен студиен запис.

Началото на конкурса „Бъдещето на Плевен” беше даден по много атрактивен начин преди два дни – десетки балони литнаха в небето с посланията на младите хора за повече щастие, любов и усмивки.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...