Акценти
Начало / Общество / Дузпи решиха оспорвана футболна среща между учители и ученици

Дузпи решиха оспорвана футболна среща между учители и ученици

С традиционната фунтболна среща между абитуриенти и преподаватели започнаха тържествата по повод празника на СОУ ”Иван Вазов”. Оспорваната среща започна късно снощи и победителят беше излъчен след дузпи.  По време на мача учениците имаха превес на моменти, но се стигна до равен резултат 3:3. При последвалите дузпи учителите се наложиха с резултат 8:7. Те получиха наградата за победителите – торта, която с удоволствие подариха на учениците.

В 21 часа  започна спектакълът „Годишни награди 2012”. Идеята и организацията беше на редакционния екип на училищния вестник „В@з Буки Веди” и на ученици от 9л клас. В продължение на 2 месеца учениците от горен курс имаха възможността да номинират и да гласуват за свои съученици, предложени за награда по определени категории. В началото на месец май вече бяха известни първите трима във всяка категория, получили най-много гласове.

Интересът към награждаването беше голям. Присъстваха много ученици, учители и родители. Организаторите се бяха погрижили за ефектно осветление, подходяща музика и видео екран, на който се виждаха статуетките на първенците – оригинални и различни за всяка категория.

В категорията „Енциклопедична личност” първа беше Ирина Трифонова от 11з клас. За „Музикална личност” бе обявена Симона Николаева от 9л клас, а за „Спортна личност” – Александър Трифонов от 10з клас. За „Ученик на годината” бе избрана Наталия Конова от 11з клас. „Най-забавен ученик” се оказа Никол Къчева от 11з клас, а „Артистична личност” – Моника Мончева от същия клас. В категорията „Най-добър в изкуството” спечели Воил Кръстев от 9и клас, а „Най-чест посетител при г-н Митев” е Валентин Динков от 11з клас. В категорията „Кокетна личност” първа бе Цветомила Данова от 11з клас, а в категорията „Дон Жуан” – Боян Николов от 11м клас.

Статуетките бяха връчени от различни преподаватели, които по оригинален начин се обръщаха към спечелилите и аудиторията. За всички присъстващи танцува хип-хоп формацията „Норе”, известна с участието си в „България търси талант”.

Днес в училището бяха наградени победителите в общоградския литературен конкурс „Аз мечтая” и тържествено бяха  изпратени абитуриентите от випуск 2012.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...