Акценти
Начало / Последни новини / Победителите в полумаратона финишираха хванати за ръка

Победителите в полумаратона финишираха хванати за ръка

В полумаратона при мъжете фаворитите Йоло Николов и Мустафа Шабан, които водеха убедително през цялото време, демонстрираха силен спортсменски дух и финишираха заедно, хванати за ръка. Това е Маратон на приятелството и така трябва да завърши, коментираха двамата спортисти, веднага след като пресякоха финала. В полумаратона при жените с голяма преднина първа финишира Радосвета Симеонова.

Над 500 участници от 20 държави, между които маратонец от Кения, се включиха в четвъртия Маратон на приятелството, който се провежда днес в Плевен. В 9 часа тази сутрин бяха дадени стартовете на  класически маратон (42.2 км), полумаратон (21.1 км), щафета от 2 души по 10.1 км и 3 км масов крос. За поредна година се проведе и състезание за деца, в което се включиха 156 деца.

Малко след 10.30 часа бяха връчени наградите на децата в различните възрастови групи. Най-малките участници бяха 4-годишните Велизара Майчева и Кирил Янчев. Заедно с най-възрастния участник – Христо Витков, роден 1936 г., който се състезава в дистанцията 3 км, те получиха специални награди.

В 14 часа на площад „Възраждане“ ще започне награждаването на победителите в класическия маратон.

Припомняме, че тази година дарителската кауза на маратона е за набиране на средства за построяване на рампа за велосипеди, ролери и скейтборд в града.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...