Акценти
Начало / Последни новини / Победа с национален рекорд за Яна Копчева в Русе

Победа с национален рекорд за Яна Копчева в Русе

Пореден триумф за лекоатлетката на плевенския АК Георги Дъков – Яна Копчева. Този път възпитаничката на Галя Николова заслужи златния медал в тласкането на гюле при девойките младша възраст с национален рекорд – 15,26 метра. Извоюва го в Русе. Най-сериозната съперничка на плевенчанката бе състезателка от Молдова, която завърши с 15,09 м. призовата тройка допълни представителката на домакините Таня Кадиева, чийто най-добър резултат бе с повече от 3 метра по-слаб от този на Копчева.

„Доволна съм от Яна, както и от представянето на другите състезатели от нашия клуб. Жалко, че не й достигнаха 4 см за да покрие норматива за участие на световното първенство“, коментира Галя Николова.

Крайдунавският град бе домакин на Световният атлетически ден и международен турнир „Младост”. В него взеха участие над 300 състезатели от 38 български клуба и отбори от Румъния, Молдова и Унгария. Още седем медала взеха плевенчани.

Другият голям успех завоюва възпитаника на Георги Гетов от СКЛА Спартак – Георги Велчев. Той спечели битката в скока на височина при юношите младша възраст с постижение от 185 см. Със същия резултат приключи и Велин Велев от Русе, но Велчев преодоля котата от първи опит, докато съперника му от втори. С бронзов медал се окичи съотборника на Георги – Браян Пейчев, чийто най-добър опит бе 180 см.

Двамата спечелиха медали и в скока на дължина – Браян е втори, а Велчев трети. Две съотборнички от АК Георги Дъков се качиха на почетната стълбица след състезанието в хвърлянето на копие. Венелина Петкова взе среброто, а Лидия Борисова бронза. Доротея Димитрова от СКЛА Спартак пък се класира на втора позиция в скока на височина.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...