Начало / Последни новини / Победа и загуба за юношите на Полюс ТМ в Горна Оряховица

Победа и загуба за юношите на Полюс ТМ в Горна Оряховица

Юношите старша възраст /до 16 години/ на плевенския Полюс ТМ завършиха годината на второ място. Това е класирането им след изиграването на хандбалния зонален турнир в Горна Оряховица. В него хандбалистите ни загубиха и спечелиха по веднъж, въпреки че се очакваше да бият и в двата мача. Плевенският състав е най-младия от всички участници. Само четирима са на предела на възрастта – 16 години, а останалите по на 13 г. и 14 г. Необяснимо защо, плевенския тим започна плахо срещу домакините. Липсата на увереност ги провали 6 пъти при стрелбата от 6-ия метър, както и на два пъти от линията за изпълнение на дузпа. На полувремето изоставаха с 10:13. След почивката заиграха на обичайното си ниво. Отлично включване на 13-годишния Иван Петков, който реализира 4 дузпи. В защита всичко бе перфектно. Така 6 минути преди края пасива на плевенчани бе само гол – 16:17. До края обаче „железничарите“ успяха да удържат преднината си и взеха мача с 25:20, с което се затвърдиха на първото място в класирането.

Хандбалистите ни започнаха мудно и втората среща. Първото полувреме приключи 10:7 за Чардафон /Габрово/. През втората част обаче плевенския тим доминираше тотално и логично спечели двубоя – 22:16.

Много силна игра в двата мача на голмайсторите Кристиян Андреев /15 попадения/, Браян Йорданов /10/ и Иван Петков /8/. Отлично се представиха вратарите Виктор Горанов и Георги Ненов.

Снимка: ХК Спартак Плевен – фейсбук

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...