Акценти
Начало / Последни новини / Победа за Мартин Минков на EYOC Tour

Победа за Мартин Минков на EYOC Tour

Плевенският СКО Север има своя победител в силното международно състезание по ориентиране EYOC Tour във Велико Търново. Това е Мартин Минков. Той взе златния медал при мъжете до 40 години в общото класиране от двата старта – спринт и дълга дистанция. В първия ден Минков се класира трети, а във втория четвърти. Общото му време от двете задания е 1:47:38 часа. Абсолютно същите са показателите и на Пламен Йорданов от Валди /София/. Столичанинът бе победител в спринта, но на дългата дистанция завърши едва шести. Така Минков и Йорданов разделиха първото място в EYOC Tour. Призовата тройка допълни габровеца Милен Късев.

Катерина Минкова също от плевенския тим е седма в крайното класиране за момичета до 16 години. Тя финишира на тази позиция и на двете дистанции.

Съотборничката й Елвина Иванова завърши на второ място при дамите до 50 години. Тя участва обаче само на дългата дистанция и не намери място в крайното комплексно класиране от двата дни.

Във втория ден стартираха още Никола Иванов и Цветелин Велков, коита са съответно трети и пети при момчетата до 16 години. Трети е и Пламен Райков /М40/. Шеста позиция за Милен Симеонов /М21Е/ и Милен Гургуров /М50/. Вилиана Гургурова /Ж14/ е седма.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...