Акценти
Начало / Последни новини / Площадка за фитнес откриха днес в парк „Десети декември” в Плевен

Площадка за фитнес откриха днес в парк „Десети декември” в Плевен

Нова площадка за фитнес на открито радва от днес жителите на Плевен. Спортното съоръжение се намира в парк „Десети декември“ /до училище „Христо Смирненски“/ и е изградено изцяло с дарителски средства, в това число и от дарителската кауза на „Плевен Маратон 2016“ и НПО „Рицари без броня“, които си главните инициатори на спортния проект.

На откриването на спортната площадка днес присъстваха Председателят на Общинския съвет Мартин Митев и общинските съветници Йордан Грижов и Пепо Петков, зам.-кметът Иван Кюлджийски и представители на отдел „Младежки дейности, спорт и туризъм“, много млади хора с децата си.

„Изграждането на площадката в парк „Десети декември“ започва преди две години, проектът е дело на архитектите Георги Андрейчев и инж. Иван Христов. Стъпка по стъпка, с помощта на много приятели и спонсори, двегодишните ни усилия се увенчаваха с успех и днес младите хора в Плевен имат още едно място за спорт на открито“, споделиха от НПО „Рицари без броня“. Те благодариха на всички, подкрепили проекта и направили възможна неговата реализация.

„Спомням си как преди две години направихме първата копка за това спортно съоръжение. Впечатлен съм от свършеното и искам да отправя специални благодарности към „Рицари без броня“, за които това е втори подобен проект след спортната площадка в Девети квартал. След всички трудности, ако не ви е угаснал ентусиазмът – поемам ангажимент да съдействам за изграждане и на нова спортна площадка на открито в Плевен. Тук са и колеги общински съветници, които вярвам, също ще подкрепят това“, заяви Мартин Митев.

Председателят на местния парламент не скри и възмущението си от поредната проява на вандализъм – още преди да бъде открита, новата спортна площадка осъмна надраскана. „Тази година например от предвидения резерв в бюджета сме фиксирали сума в размер на 300 000 лв., които са блокирани за възстановяване на щетите по съоръженията, изградени в Плевен по европроекти. За съжаление вандалските прояви са много и вместо с тези средства в Плевен да бъдат изградени още нови детски и спортни площадки, ние трябва да ги вложим, за да възстановяваме разрушеното“, сподели Мартин Митев.

Спортната площадка в парк „Десети декември“ е предназначена за хора над 14 години, оборудвана е с шведска стена, успоредки, лостове за набирания, гимнастически халки, въжета за катерене, римско столче за коремни преси и уреди за лицеви опори. Част от пространството е и Алея на спортната слава, където са събрани имената и постиженията на успели плевенски спортисти – на олимпийската шампионка по троен скок Тереза Маринова, на световния шампион по бокс Детелин Далаклиев, на световния шампион по кикбокс Камен Пенчев, на олимпийския шампион Гълъбин Боевски и др. Идеята е тези постижения да мотивират младите хора да следват техния пример.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...