Акценти
Начало / Последни новини / Пловдивският Академик първият претендент за Купа „Плевен”

Пловдивският Академик първият претендент за Купа „Плевен”

След неочакван обрат в последните минути Академик Бултекс 99 (Пловдив) успя да се наложи над отбора на Тити Папазов – Левски (София) в първия мач от възродения турнир по баскетбол за Купа „Плевен”. Началото на турнира беше даден тази вечер в зала „Балканстрой”. Гост за официалното откриване беше Люси Дяковска, която пожела на участниците успех в турнира и изпълни акапелно химна на РБългария, облечена във фланелката на брат си – старши треньорът на Спартак (Плевен) – Александър Дяковски, по чиято инициатива се възражда турнира. Дяковски призова феновете за подкрепа през новия сезон на напълно обновения отбор. Той изказа благодарност на спонсорите, благодарение на които се провежда Купа „Плевен”, както и на хората, които винаги са го подкрепяли – Цветан Антов, Румен Петков и семейството му.

Първият мач от турнира между Левски (София) и Академик Бултекс 99 (Пловдив) завърши при резултат 76:78. През целия мач момчетата на Тити Папазов водеха в резултата и бяха по-добре организираният отбор, но в последните минути преди края играчите на Академик показаха характер и измъкнаха победата.

В момента се играе вторият мач между Спартак (Плевен) и Черно море Тича (Варна), който ще определи вторият претендент за купата.

Утре победените от двата двубоя ще премерят сили от 18:00 часа, за да определят 3-ия и 4-ия в крайното класиране. От 20:30 часа пък започва битката, която ще излъчи носителя на Купа „Плевен“.

Турнирът се посвещава се на 140 години от Плевенската епопея.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...