Акценти
Начало / Икономика / Плевен ще председателства Регионалния съвет за развитие на Северозападен район през първите шест месеца на 2016 година

Плевен ще председателства Регионалния съвет за развитие на Северозападен район през първите шест месеца на 2016 година

На заседание на Регионалния съвет за развитие на Северозападен район,провело се на 17 и 18 декември във Враца, съвместно с Регионалния координационен комитет към  него е избран нов председател на Съвета за следващите 6 месеца. След проведено гласуване за председател на Регионалния съвет за първите шест месеца на 2016 г. е избран областният управител на Плевен – Ралица Добрева. За заместник-председател е избран Георг Спартански, кмет на Плевен.

В заседанието са участвали представители на министерства, областните управители на областите Монтана, Враца, Плевен и Ловеч, кметове на общини от петте области, представители на национално представените работодателски организации и синдикати, на „Географика“ ООД, както и представители на академичните среди.

Те са запознати с Методическите указания за изготвяне на Национална концепция за пространствено развитие и на Регионална схема за пространствено развитие, както и Концепция за пространствено развитие на община. Пред членовете на Съвета е представена Програма за трансгранично сътрудничество „Дунав“ 2014 – 2020 г. и информация за планираните процедури по Оперативна програма „Добро управление” 2014-2020 г. съгласно Индикативната годишна работна програма за 2016 г.

Председателят на Съвета е запознал членовете с получената от Министерски съвет  информация относно осигуряване на съфинансиране и оборотни средства за изпълнение на проекти на областните администрации по Трансгранични, Транснационални и Оперативни програми, по които те са бенефициенти.

Представители на Управляващите органи на оперативните програми са информирали за напредъка по оперативните програми, съфинансирани от фондовете на Европейския съюз, на територията на Северозападен район към месец декември 2015 г.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...