Акценти
Начало / Здравеопазване / Плевен ще е домакин на национална среща по репродуктивна медицина

Плевен ще е домакин на национална среща по репродуктивна медицина

Седма работна среща Плевенски дни на репродуктивната медицина ще се състои на 28 и 29 април в града ни.  Домакин на форума е Медицински център Клиничен институт за репродуктивна медицина „Света Елисавета“ – Плевен, по повод 10-годишнината на медицинския център.

Срещата  ще събере специалисти от областта на репродукцията от цялата страна. В програмата са предвидени 10 научни сесии с участието на водещи специалисти и експерти. За първа година е планирана и сесия по медицинско право. Цeлта да бъдат дискутирани различни юридически проблеми с хората, от които зависи тяхното разрешаване.

В рамките на работната среща ще се проведат още сесия по акушерсвто и гинекология, ендрокринология, андрология, имунология, генетика, ембриология, микробиология и вирусология, репродуктивна психология, неонатология, медицинско право. „Ние сме обхванали всички специалисти, които са въвлечени в проблема на репродукцията“, каза доц. Конова, управител на МЦ КИРМ,  на среща с журналисти.  Очаква се да се включат между 150 и 200 специалисти от различни области.

„На този форум нашият Център ще представи свои постижения в отделните области“, сподели доц. Конова. Сред гостите на работната среща ще бъде и проф. Каролин Кулам – световноизвестен акушер-гинеколог с дългогодишен опит в областта на репродуктивната медицина.

На въпроса на журналист „Какво Ви дадоха тези 10 години в личен и професионален план? Какво усещане имате 10 години по-късно?“ доц.  Конова отговори: „Успехът идва там, където има почтено отношение, където има любов към пациента. Това е много важно. Тогава идва успехът. Няма ли я връзката между лекар и пациент, не застанем ли от една страна, нямаме ли си взаимно доверие, ние няма да успеем“. И допълни още, че много важен е екипът. „Ако имаш до себе си екипа, можеш да направиш чудеса“, категорична бе доц. Емилияна Конова.

Нели Средкова

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...