Акценти
Начало / Образование / Плевен ще е домакин на Национална научна конференция по предучилищно образование

Плевен ще е домакин на Национална научна конференция по предучилищно образование

деца слйнце

Министърът на образованието проф. Тодор Танев е одобрил Осмата научно – практическа конференция по предучилищно образование „Водим бъдещето за ръка” да се проведе в Плевен. Това съобщи началникът на Регионалния инспекторат по образованието в Плевен Албена Тотева.

Домакинството на Плевен е резултат от успехите, постигнати  в развитието на предучилищното образование и в реализирането на съвременни образователни политики. Едни от приоритетите на регионалната образователна политика в Плевенска област са насочени към превръщането на детските градини в образователен модел за учене през целия живот, като осъзната необходимост всички заедно да носим отговорност за нашето настояще и бъдеще чрез образованието като ценност, подчерта Албена Тотева.

По традиция конференцията се провежда в края на месец април, като осмото й издание ще бъде посветено на Европейската година за развитие.

Научната конференция „Водим бъдещето за ръка”  се провежда от 2008 г. и има за цел да утвърждава предучилищното образование и да популяризира добрия педагогически опит и творческите успехи на учителите, осъществяващи предучилищното възпитание и подготовката на децата за училище. Форумът дава възможност и за развитие на професионалните компетентности на учителите и провокира тяхното творчество, иновативност и новаторство в областта на предучилищното и училищно образование.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...