Акценти
Начало / Общество / Плевен ще е домакин на втори Фестивал на патриотичната песен „Отечество”

Плевен ще е домакин на втори Фестивал на патриотичната песен „Отечество”

Фестивал на патриотичната песен „Отечество” ще се проведе за втори път в Плевен. Събитието е организирано от ПП „Нова зора”, Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва и Национално движение „Достойни за България”. Фестивалът ще се проведе на 1 юни, съобщи Евгения Иванова, областен председател на „Нова зора”.

Инициативата е посветена на 2 юни, а целта е разпалване на родолюбиви чувства,  издигане на националното самочувствие и самосъзнание, популяризиране на българската песен с патриотична насоченост. Не по-малко важно е и откриването на млади таланти в певческото изпълнителско изкуство. Надпреварата ще има състезателен характер, а компетентно жури ще определи първите места и лауреатските звания.

Във фестивала ще се включат 34 вокални групи от Плевенска област, София, Пловдив, Горна Оряховица, 4 хорови формации, ще има и индивидуални изпълнители. Мероприятието ще открие председателят на ПП „Нова зора” и депутат в 42-то Народно събрание Минчо Минчев.

Надпреварата започва в 10.00 часа в Градската градина, при лошо време ще се проведе във Военния клуб. Награждаването на победителите и закриването на фестивала е в 17.00 часа.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...