Начало / Политика / Плевен с двама нови министри и двама нови депутати

Плевен с двама нови министри и двама нови депутати

В кабинета „Борисов 3” от Плевен ще има трима министри, двама от които за първи път сядат на министерски стол. Очаквано Ивайло Московски отново поема Министерството на транспорта. Новите плевенски представители в правителството са Цецка Цачева  и Красимир Каракачанов. Цачева ще бъде министър на правосъдието , а Каракачанов – министър на отбраната и вицепремиер.

Днес Народното събрание ще гласува структурата и състава на новия кабинет. След това новият кабинет ще положи клетва в присъствието на президента Румен Радев и в 13 часа новите министри ще приемат властта от служебния кабинет.

След встъпването в длъжност на новия кабинет в Народното събрание ще влязат двама нови депутати от Плевен. От листата на ГЕРБ на мястото на Ивайло Московски ще влезе Ралица Добрева, която беше областен управител на област Плевен до назначаването на служебния кабинет.  При Обединените патриоти преференциите изкараха в Плевен на второ място д-р Калин Поповски, който сега има възможност да бъде народен представител.

 

 

 

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...