Акценти
Начало / Образование / Плевен събира над 300 участници в ученическото състезание „Фолклорна плетеница”

Плевен събира над 300 участници в ученическото състезание „Фолклорна плетеница”

Над 300 ученици от цялата страна ще участват в националния кръг на състезанието „Фолклорна плетеница“ за учебната 2014/15 година, на което Плевен ще е домакин на 6 и 7 юни, научихме от Албена Тотева, началник на Регионалния инспекторат по образованието – Плевен. Състезанието по хореография е за ученици от IV, VII и XI-XII клас, изучаващи в задължителноизбираема и профилирана подготовка хореография. Организира се от Министерството на образованието и науката  според регламент, разработен от Национална комисия.

Състезанието се провежда в два кръга. В първия кръг учениците представят три хора: хоро, характерно за етнографската област, която представляват; хоро на песен и хоро, популярно в цяла България. Във  втория етап учениците представят 2 фолклорни хора по преценка и избор на учителя, непредставяни до този момент – от етнографската област и популярно в цялата страна.

Участвалите в националния кръг ръководители се награждават с грамоти от МОН. Класираните на първо, второ и трето място ученици, представящи съответната възрастова група и училище, се награждават от МОН с грамоти.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...