Акценти
Начало / Общество / Плевен се включва в глобална застъпническа кампания

Плевен се включва в глобална застъпническа кампания

Община Плевен ще се включи в  глобална застъпническа кампания за достъп до жилище и жилищни права, която се провежда в над 30 страни по света. Инициативата се организира в страната ни от Habitat for Humanity Bulgaria за трета година.

В рамките на кампанията на 13 октомври 2020 г. в Заседателната зала на Община Плевен ще се проведе семинар за представяне на глобалните тенденции за устойчиво развитие на градовете и жилищната политика, на националните политики и добри практики. Като партньор в кампанията, Habitat for Humanity Bulgaria осигурява и средства в размер до 4 200 лв. за доброволческа инициатива за освежаване на градска и паркова инфраструктура. Доброволци ще боядисват в същия ден следобед огради, катерушки, съоръжения и др. в детските градини „Незабравка”, „Звънче” и „Кокиче”. Родители и деца ще се включат с доброволен труд в освежаването на детската площадка зад бл. 26 в жк „Мара Денчева”.

Според данните на Build Solid Ground до 2030 г. трима от всеки пет души ще живеят в градове. Това прави урбанизацията една от най-трансформиращите тенденции на 21-ви век. Тя има огромно въздействие върху населението, икономиката, околната среда в градовете по целия свят, независимо дали те са в развити или развиващи се страни. Урбанизацията също така поставя огромно предизвикателство пред устойчивостта по отношение на жилищното настаняване. Градовете могат да бъдат източник и на двете – както на предизвикателства, така и на решения.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...