Акценти
Начало / Общество / Плевен почете паметта на жертвите и противниците на комунистическия режим

Плевен почете паметта на жертвите и противниците на комунистическия режим

DSCN5962

Плевен се присъедини към националната инициатива за отбелязване Деня на признателност и почит към жертвите на комунистическия режим днес. Кметът проф. Димитър Стойков, народният представител от ГЕРБ Владислав Николов, общинският съветник Георг Спартански, няколко граждани и журналисти присъстваха на заупокойната молитва, която отец Любен от храм „Света Параскева” отслужи пред Паметника в Гаровата градинка.

DSCN5966

DSCN5969

След това официалните лица поднесоха венци и цветя в памет на загиналите. Дали ниските температури, или други причини бяха възпрепятствали гражданите, другите представители на местната власт и на Съюза на репресираните да уважат събитието, не е ясно. Факт е обаче, че то беше изключително слабо посетено.

DSCN5964

Сред уважилите го беше Нино Ставров, математик, бивш депутат от 36-тото Народно събрание. Той присъства на събитието всяка година, тъй като смята това за свой граждански дълг.

„Дойдох от уважение към паметта на тези хора, които са осъдени несправедливо и са дали живота си за една България, която не трябва да бъде такава, каквато е сега”, сподели Николай Баков, който също присъства на събитието ежегодно.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...