Акценти
Начало / Икономика / Плевен отново ще е домакин на международната конференция „Металолеене”

Плевен отново ще е домакин на международната конференция „Металолеене”

хотел Ростов ПлевенНа 16 и 17 април 2015 г. в хотел „Ростов“ в Плевен ще се проведе XXIІ Международна научно техническа конференция „Металолеене 2015“. Организатор на конференцията е Научно техническият съюз по машиностроене.

По време на форума учени от различни страни ще представят своите научни достижения и ще дискутират проблемите на леярското производство. Фирми от бранша ще участват с презентации, с които да представят свои машини, апаратура, технологии, материали и услуги, които предлагат на пазара, а представителите на леярските предприятия да се запознаят с последните постижения на науката и техниката в областта на леярското производство.

Надяваме се, че по този начин ХХII Международна конференция „Металолеене 2015” да изпълни ролята на иновационен посредник между учените и изследователите от една страна и индустрията от друга, казват организаторите на научната среща.

Конференцията ще бъде открита в 9.30 ч. на 16 април в хотел „Ростов” от председателя на  Научно техническия съюз по машиностроене – проф. дтн инж. Георги Попов и проф. дтн инж. Димитър Ставрев – председател на Международния програмен комитет.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...