Акценти
Начало / Икономика / Плевен на трето място по регистрирани касови бележки в лотарията на НАП

Плевен на трето място по регистрирани касови бележки в лотарията на НАП

Седмица остава до тегленето на голямата награда в лотарията с касови бележки на НАП и МФ – чисто нов автомобил. Регистрация на касови бележки ще могат да се правят до 16.59 часа  на 9 декември на сайта www.kasovbon.bg. Щастливецът, който ще грабне колата, ще бъде изтеглен на 11 декември в предаването на БНТ „Денят започва с Георги Любенов“. От началото на инициативата – 16 ноември 2015 г., за участие са регистрирани 50 милиона касови бележки на обща стойност 650 милиона лева.

Сред най-активните участници в Лотарията са и над 5 хиляди плевенчани, а петима от тях имаха късмет в седмичните тегления и получиха своите награди лично от директор офис на НАП Плевен  – Цветомила Потурлиева. До момента в играта са раздадени 50 седмични награди – смарт телефони и 11 месечни награди – 40 инчови телевизора.

От НАП отчитат, че последните дни, преди тегленето на автомобила, интересът рязко се засилва.

Най-много регистрирани касови бележки средно на човек има в област Разград – 403, следвани от Видин – 378, Плевен и Шумен съответно с по 373 броя фискални бонове. Според статистиката на играта до момента най-високата регистрирана сума в лотарията е 10 000 лв., а най-ниската 3 стотинки.

От НАП напомнят, че е важно хората да пазят касовите си бележки или техни сканирани, или фотокопия до края на играта, защото ще получават наградите си срещу тях. Всички търговци, издали печелившите касови бележки, се проверяват, поясняват още от НАП.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...