Начало / Общество / Плевен и Гандия вече официално са в партньорски отношения

Плевен и Гандия вече официално са в партньорски отношения

Кметът на Плевен Георг Спартански и кметът на Гандия Диана Морат са подписали официално договор за установяване на партньорски отношения между Община Плевен и Община Гандия. Събитието се е състояло в рамките на  посещението в испанския град на делегация, водена от кмета Георг Спартански, и е съвпаднало с празника на Гандия, съобщиха днес от Пресцентъра на Община Плевен. На церемонията са присъствали представители на Община Гандия, общински съветници, както и на българската общност, наброяваща близо 4000 сънародници.

Плевенският кмет е провел множество емоционални срещи с нашите сънародници в испанския град, които са проявили искрен интерес за развитието на Плевен и на страната ни. За интервю по местна телевизия кметът е изтъкнал, че двете страни имат много допирни точки и ще положат усилия партньорството да бъде изпълнено с реално съдържание.

В рамките на визитата делегацията от Плевен се е срещнала и с Генералния консул на България във Валенсия Цветелин Цолов, който е засвидетелствал подкрепата си за всички съвместни начинания на двете общини.

В Гандия успешно работи българско училище и една от първите ни инициативи вероятно ще бъде дарение на учебници и литература за него, каза днес пред журналисти  Георг Спартански.

Снимки:Пресцентър Община Плевен

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...