Акценти
Начало / Последни новини / Плевен е сред градовете с най-много кандидати по програма „Спортни таланти“

Плевен е сред градовете с най-много кандидати по програма „Спортни таланти“

Плевен е сред градовете с най-много кандидати по програма „Спортни таланти“. Общо 136 състезателя от 37 вида спорт подадоха кандидатурите си по програмата, която Еврофутбол организира за пета поредна година заедно с партньорите от Фондация „Работилница за граждански инициативи“ (ФРГИ). Най-многобройни са представителите на леката атлетика – общо 25. След лекоатлетите се нареждат представителите на: кану-каяка – 18 човека. 12 са джудистите, а 9-ма са ветроходците. От постъпилите проекти, 6 броя са на параолимпийци – от тях 4-ма са лекоатлети, по един от тениса на маса и тениса на корт. Те ще се борят за специалната квота за спортисти с увреждания, която „Еврофутбол“ отпуска още от самото създаване на програмата.

Сред кандидатствалите има състезатели по борба, голф, колоездене – на шосе и планинско колоездене, плуване, триатлон, модерен петобой, тенис на маса, шахмат, самбо, автомобилизъм, скокове във вода, сноуборд, художествена гимнастика и други.

София традиционно е с най-много кандидати, столицата е следвана от Пловдив, Варна, Бургас и Плевен. Сред спортистите, подали документи за участие в конкурса, има и такива от по-малки населени места като Севлиево, Поморие, Велинград, Дряново, Николово, Търговище, Чепеларе, Кърджали, Тутракан, Опицвет, Пирдоп, Троян, Червен бряг, Созопол, Силистра, Бяла Слатина, Дупница и др. Всички те се борят за финансиране до 5 000 лева от Еврофутбол.

Програма „Спортни таланти“ е част от мащабния социален проект на Еврофутбол – „Печелиш и помагаш“, който стартира през 2007 г. До момента чрез него са реализирани 20 кампании, насочени към различни проблемни сфери от нашия живот.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...