Акценти
Начало / Последни новини / Плевен домакин на Профи лигата по кикбокс, Димитър Пенчев на ринга

Плевен домакин на Профи лигата по кикбокс, Димитър Пенчев на ринга

Приятна изненада за всички които обичат кикбокса в Плевен. Градът ни получи домакинството на кръг от лигата за професионалисти стил К1. Любителите на кикбокса от Плевен ще могат да наблюдават на живо уникално шоу на Pro Fight 2016 на 22 април. В 20:00 часа в зала „Балканстрой“ започва гала вечер на професионалният кикбокс между столичните отбори ИККЕН и НСА. Правилникът на К1 предвижда 7 срещи /по 5 рунда, всеки от по 2 минути/ в 7 различни категории.

Плевенчани ще имат своя фаворит – съгражданинът им Димитър Пенчев. Националният състезател и многократен шампион от плевенският клуб Скорпион ще защитава честта на ИККЕН в категорията до 65 кг.
Новата профи лига по кикбокс разтърси всички интересуващи се от този спорт. Престижната надпревара се възражда в България за първи път след 20 години. Тя стартира утре /8 април/ от 18:30 часа в столичната зала „Сиконко“. Съперници ще са отборите на НСА и Делта Гард.

Това е само началото! След това идват още 6 гала вечери по кикбокс. Втората е на 15 април в Козлодуй. Тогава започва и Димитър Пенчев, чийто клуб ИККЕН ще се срещне с Ред Тийм. Седмица по-късно са битките в Плевен. Четвъртата Галавечер е на 13 май в Горна Оряховица, където ще играят Делта Гард и Ред Тийм. На 20 май в Пловдив е мачът между НСА и Ред Тийм. ИККЕН и Делта Гард пък излизат на ринга във Варна на 27 май в последна гала вечер. След този сбълъсък ще стане известен и шампиона на Pro Fight 2016.

Кулминацията на тазгодишната Профи лига е предвидена за 10 юни в София. Тогава съперници ще са отборът-шампион и сборен тим от звездите от останалите състави, участвали в шестте гала вечери.

кикбокс календар професионална лига

„Участието ми в Профи лигата е част от подготовката за европейското първенство /22-29 октомври 2016 г./ в Анталия /Турция/, където целта е да спечеля континенталната титла. В предстоящите гала вечери очаквам да спечеля всичките си срещи. Наясно съм, че съм фаворит в категорията до 65 кг, но е изключено да подценя противците. Напротив, ще подходя максимално концентриран към всички двубои. Очаквам отборът за който ще играя – ИККЕН да спечели първото място. Силен тим сме – в редиците ни е и световният шампион Александър Петров /кат.81 кг/. Най-сериозният ни конкурент за първото място е съставът на Делта Гард. Играем с тях в последната гала вечер във Варна. Очаквам след този двубой да сме шампиони“, коментира плевенският участник в Pro Fight 2016 Димитър Пенчев.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...