Акценти
Начало / Общество / Плевен днес се преклони пред подвига на Апостола

Плевен днес се преклони пред подвига на Апостола

С поднасяне на венци и цветя пред паметника на Васил Левски в центъра на града плевенчани днес се преклониха пред подвига на Апостола.

Тази година, заради въведените противоепидемични мерки не беше организиран тържествен ритуал за отбелязване на годишнината от гибелта на Левски. Въпреки това много признателни плевенчани бяха в 12,00 ч. пред паметника на Апостола, за да засвидетелстват своята признателност пред саможертвата на един от най-светлите и чисти образи в националната ни история.

Венци и цветя положиха председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев и общински съветници, кметът Георг Спартански и заместниците му, областният управител Мирослав Петров, бригаден генерал Юлиян Радойски – началник на ВВВУ „Георги Бенковски“, представители на патриотични организации, културни институти, много деца от училищата в Плевен. Почит отдадоха и участници в Националния поход „По стъпките на Апостола“, който всяка година, в навечерието на рождението на Левски, тръгва от Плевен през Балкана до родното му място.

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...