Акценти
Начало / Общество / Плевен да е обединяващата кауза, призова колегите си Мартин Митев

Плевен да е обединяващата кауза, призова колегите си Мартин Митев

Поех ангажимент и ще го изпълня – да бъда обединител на новия Общински съвет в името на една кауза – доброто на Плевен и общината. Това заяви в първата си пресконференция Мартин Митев, който беше избран за втори мандат председател на Общински съвет – Плевен. Митев обяви, че ще се опита да помогне в новоизбрания местен парламент да бъдат надмогнати политиканстването, тясно партийното отношение към проблемите и егото, за да се работи качествено в името на по-доброто бъдеще на града.

Той изказа дълбока благодарност за гласуваното доверие отново да председателства Общинския съвет на Плевен и допълни, че приема като нещо нормално гласовете против избора му.

Митев анонсира, че една от задачите му през новия мандат ще е осигуряване на възможност заседанията да се слушат и онлайн на сайта  на Общинския съвет.

По отношение структурирането на групите в новия местен парламент той поясни, че тепърва ще се подават заявления за това. На първото редовно заседание, което ще е на 28 ноември, ще има яснота колко и какви групи ще бъдат сформирани.

Новият Общински съвет на Плевен е наполовина обновен. Първи мандат започват 20 от общо 41 общински съветници. Ветерани с четвърти мандат са д-р Йордан Георгиев, Ленко Тодоров, Петя Василева. Трима са съветниците с три мандата – Георги Велков, Мартин Митев, Христомир Христов. За 15 съветници този мандат е втори.

Доайенът в този Общински съвет е доц. д-р Евгения Иванова Бързашка – Христова от Местна коалиция „Демократична България – Обединение /СДС,БЗНС/. Доц. Бързашка е добре познато име. Директор е на Медицинския колеж при МУ – Плевен и към момента, началник Клиника по клинична токсикология при Университетската болница в Плевен. 

Най-младият общински съветник е само на 20 години – това е Васил Петков – ДПС, студент по право. През декември тази година ще навърши 21 години. Може да се окаже, че е втори по възраст в страната след 18-годишния общински съветник в община Стара Загора

В новия Общински съвет преобладават висшистите – 90 на сто от всички съветници. Най-голям е броят на икономистите – 16, юристите са двама и един студент по право. Двама са лекарите, педагозите са трима, има също инженери, съветници с хуманитарни профили, такива с техническо образование, както и представители на земеделския сектор.

В този Общински съвет жените са 9 – с две повече от предишния.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...