Акценти
Начало / Спорт / Плевенчанка с най-висок резултат на първото контролно по художествена гимнастика

Плевенчанка с най-висок резултат на първото контролно по художествена гимнастика

Художествена гимнатика

Плевенчанката Невяна Владинова се класира на първо място в първото за годината контролно състезание на националния отбор по художествена гимнастика, съобщи сайтът на Българската федерация по художествена гимнастика. Грацията ни показа композициите си пред съдийската бригада, както и пред родната публика, в залата на стадион „Раковски“. Състезаващата се в момента за „Левски” – София състезателка, записа резултати от 16.633, 17.083, 16.817, 16.133 и с общ резултат от 66.666 се класира на първото място, отвявайки конкуренцията си. Втора остана Мария Матева от „Олимпия 74”, записала общ резултат от 64.500, а на трето място е Сара Стайкова от „Левски Триадица” с 61.984.
Участие в надпреварата взе и ансамбълът при жените, който също представи новите си съчетания.
При девойките на първото място е Катерина Маринова от „Чар Дкс”, записала резултати от 14.350, 14.800, 15.267, 14.517 и общ сбор от 58.934.
Невяна Владинова е откритие на школата на „Елегант” – Плевен. Първите си тренировки момичето проведе в Плевен и в продължение на няколко години бе сред първенците в различни състезания. От няколко години тренира в София и вече се състезава при жените. За Невяна Владинова се говори като за една от най-перспективните ни художествени гимнастички. За нея специалистите смятат, че съвсем скоро ще заеме водещо място сред елита на този спор. Плевенчанката вече е част и от националния отбор на България, а главната й цел е участие на Олимпиадата в Рио де Женейро през лятото на 2016 година
.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...