Начало / Последни новини / Плевенчанка със сребърен медал от Международния турнир за купа „Одесос”

Плевенчанка със сребърен медал от Международния турнир за купа „Одесос”

Ванеса Хаджийска от отбора на РДПБЗН – Плевен и Клуб по Пожаро-приложен спорт /ППС/ – Плевен, спечели сребърен медал в дисциплината „Изкачване с щурмова стълба“ при жените в Международния турнир за купа „Одесос”, който се проведе от 4 до 8 юни на стадион „Локомотив” в град Варна. Паралелно се проведе и XLVI Републикански преглед по пожароприложен спорт.

В състезанията взеха участие 24 мъжки клубни отбора от Молдова, Украйна, Словакия, Чехия, Румъния и България, както и 4 женски тима от България и Чехия. Съгласно регламента надпреварата се проведе в следните дисциплини: изкачване с щурмова стълба; 100 м пътека с препятствия; пожарна щафета 4 х 100 м с препятствия; бойно разгръщане от мотопомпа.

Ванеса Хаджийска спечели сребърния медал в дисциплината „Изкачване с щурмова стълба“ при жените с време от 9,32, като това я превърна и в единствената българка на почетната стълбичка.  Хаджийска стигна и до полуфиналите на „100-метрова пътека с препятствия“, нареждайки се на пето място.

Силно се представи и другата плевенска представителка на нежния пол – Ана Мария Анатолиева Димитрова.

Представителният отбор на РДПБЗН – Плевен при мъжете, затвърди добрите резултати от последните години, класирайки се на четвърта позиция в комплексното класиране на надпреварата.

В дисциплината “Изкачване с щурмова стълба”, сумарното време на шестте състезатели от отбора бе 111,87 сек., отреждайки им 4-тото място. При „пътеката”, плевенските огнеборци завоюваха 5-та позиция с общо време от 115,58 сек. В дисциплините „Пожарна щафета 4х100-метра” и „Бойно разгръщане от  мотопомпа” бяха записани времена от 64,78 и 33,13 сек. респективно, което им отреди 5-та и 8-ма позиция.

В индивидуалното подреждане при „двубоя” на 11 място се нареди Даниел Бранимиров Богданов, с резултат от 35,58 сек.

 

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...