Акценти
Начало / Любопитно / Плевенчанката Невяна Владинова четвърта на Гран При в Москва

Плевенчанката Невяна Владинова четвърта на Гран При в Москва

Невяна Владинова

Отлично се представи плевенчанката Невяна Владинова на провеждащото се и в момента състезание от веригата Гран При по художествена гимнастика. Надпреварата е в Москва, а за нея Владинова се класира след като от началото на годината записа две първи места на контролните състезания, проведени от Българската федерация по художествена гимнастика в София. Състезателката, започнала да се занимава с гимнастика в Плевен, е дебютантка на състезанието. Жребият й определи да играе първа. Това не попречи на Владинова да даде най-доброто от себе си.

Тя участва на Гран При в надпреварата с обръч и с топка. С постижение от 17.283 се нареди четвърта на обръч, като изигра отлично своето съчетание. Пред нея са само Маргарита Мамун и Яана Кудрявцева от Русия, и Йон Дже Сон от Корея. На топка плевенчанката стана шеста с резултат от 16.883.

Ансамбълът ни се класира втори на бухалки след представителките на Русия и пред Азербейджан. На награждаването домакините направиха гаф и връчиха на българките пет сребърни медала, вместо шест. Сега едно от момичетата ще очаква отличието си до края на надпреварата или след нея.

В момента продължават състезанията при ансамблите.

В 15:30 часа българско време е галаконцертът на най-добрите.

Текст Иво Тодоров

Прочетете също:

Ден на дъвката е днес

На 23 септември през 1848 г. американецът Джон Къртис произвежда в дома си бонбон от ...