Начало / Последни новини / Плевенчанката Ивет Горанова в отбора ни на Световното по шотокан във Варна

Плевенчанката Ивет Горанова в отбора ни на Световното по шотокан във Варна

От 28 до 30 април във  Варна  ще се проведе Осмото световно първенство по шотокан карате. Организатор на световното първенство е Световната шотокан федерация /WSF/ с партньорството на Българската национална федерация карате /БНФК/ – департамент /направление/ шотокан.

На предстоящото световно първенство за всички възрасти във Варна ще участват над 1300 състезатели от 40 държави.  Окончателният състав на българският отбор ще стане ясен днес, но вече се знае, че в списъка е включена плевенската  състезателка  Ивет Горанова, която е европейски шампион по карате за 2017 г. от София и носител на световната купа по карате за 2016 г. от Юмак, Хърватия. Тя е възпитаничка на КК „Петромакс”, а стилът, който тренира, е шотокан при сенсей Русалин Русалинов, президент на клуба и вицепрезидент на БНФК.Друга участничка е Ива Иванова от спортен клуб Будо-София с треньор  Добрин  Иванов. Ива е световна шампионка на този стил от световното първенство през 2016г.в Полша.

Официалното откриване на състезанието е тази събота от 16. 30 часа в зала „Черно Море”. На  27 април (четвъртък) от 11 часа в пресклуба на залата ще се проведе официалната пресконференция с участието на президента и вицепрезидента на федерацията както и спортисти от  националния отбор на България, които ще се борят за златните отличия в силната конкуренция на представители от цял свят.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...