Акценти
Начало / Култура / Плевенчанката Зорница Иларионова с два приза от класацията „Музикант на годината”

Плевенчанката Зорница Иларионова с два приза от класацията „Музикант на годината”

Цигуларката Зорница Иларионова, чийто път към световните подиуми тръгна от Плевен, е удостоена с два приза от  класацията „Музикант на годината – 2019”, които определят слушателите на предаването “Алегро виваче” на БНР. Зорница Иларионова заедно с прекрасната Мартина Табакова  получават приза “Ансамбъл на годината”.
Иларионова получава и наградата  за “Активна творческа дейност”.
„Моменти като този са прекрасни и човек ги помни цял живот, но заслуга за това имат и нашите преподаватели, нашите семейства и най-близки хора и приятели!  От сърце благодаря на всички тях за грижите, вярата и усилията, както и на всички вас, които гласувахте и ни оказахте подкрепа! Без вас тези отличия нямаше да бъдат възможни! Обичам Ви”, написа във Фейсбукстраницата си талантливата плевенчанка.

Зорница Иларионова е родена в Плевен.Завършила е НМУ „Любомир Пипков“ в София през 2011 г. в класа на своята майка, Благородна Танева. След това продължава образованието си в Мадрид при проф. Захар Брон, после в Нов български университет при проф. Марио Хосен, специализира в Италия при проф. Павел Верников. Младата цигуларка притежава много награди от национални и международни конкурси, има участия в майсторски класове и фестивали, изяви като солист. През 2015 г. е удостоена с „Кристална лира“ от СБМТД. Цигуларката е канена да води майсторски класове във Виена, Сингапур, Испания. На 14-годишна възраст издава първия си компактдиск с творби от Моцарт и Сарасате.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...