Акценти
Начало / Спорт / Плевенчанката Борислава Ганева в подготовка за европейското по шотокан карате-до

Плевенчанката Борислава Ганева в подготовка за европейското по шотокан карате-до

Борислава Ганева_Трикратен световен шамп ион за 2012, 2013 и 2014г. (1)

Трикратната световна шампионка  за 2012, 2013 и 2014г. по Шотокан Карате-До – плевенчанката Борислава Ганева, е сред 50 състезатели, които се подготвят за европейското първенство в Латвия. То ще се проведе от 17 до 19 април 2015 г. в латвийския град Даугавпилс.

Европейското първенството се организира от Шотокан Карате-До на Обединените нации (Shotokan Karate Do of United Nations (SKDUN), чийто представител у нас е Българската Федерация шотокан карате-до (БФШК). С помощта на националния треньор Димитър Тодоранов каратеките ни проведоха двуразови интезивни тренировки в Банско от 4 до 190 април.

„Лагера премина при отлични условия и разбира се беше много полезен за физическата и психическа подготовка на каратистите. Въпреки безпорните постижения от европейски и световни първенства на нашите състезатели, ние не спираме да работим за тяхното усъвършенстване. Стремим се да подобрим качеството на подготовката и да увеличим вътрешната конкуренция като включваме все повече бойци от долните възрастови групи. За федерацията винаги е било важно не толкова количеството на медалите, колкото качеството на нашите спортисти, не само като каратисти, но и като модели за подражание на младото поколение“, коментира техническата подготовка на отбора Димитър Тодоранов.

Димитър Тодоранов -треньор на национални я отбор

„За Латвия тръгваме с много от големите ни надежди, които в последните години грабнаха най-високите отличия, както на европейските така и на световните форуми. Сигурен съм, че повечето от тях са готови да представят българската федерация по шотокан карате-до и разбира се родината си по най-добрия начин“, добавя треньорът Димитър Тодоранов, който лично се погрижи за безупречната им подготовка.

Александър Славков_президент на федераци ята_води тренировката с хронометър в ръка

„На най-отговорния ръководен пост във федерацията, винаги съм чуствал нашите състезатели като мои възпитаници и затова се стремя да им предам всичкия си опит. През годините с целия екип вложихме много усилия да произведем шампиони, които разбира се не ни разочароваха, а ни дариха с много положителни емоции и още много причини да се гордеем с тях. Също така за мен винаги е било важно доброто здравословно състояние на участниците.  На този лагер всичко премина добре и нямаше сериозни контузии. Относно пътуването се надявам, че логистиката до гр. Даугавпилс  в Латвия ще премине безпроблемно, защото заминаваме около 35 души, а трябва да пропътуваме голямо разстояние като сменим два полета до финалната ни дестинация до една от най-северните точки на Европа. Като за финал бих искал да благодаря на Министерството на младежта и спорта за проявеното разбиране и навременно отпускане на средставата за осъществяването на подготовката и тази година.“ завършва президента на федерацията Александър Славков.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...