Акценти
Начало / Здравеопазване / Плевенчани с голям интерес към кампанията за безплатно измерване на кръвното налягане

Плевенчани с голям интерес към кампанията за безплатно измерване на кръвното налягане

Още в първия час от стартирането на кампанията за безплатно измерване на кръвното налягане плевенчани извиха опашки пред пункта, който е разположен в близост до театъра. Днес, по повод Световния ден за борба с хипертонията, подобна кампания се провежда в 11 града в страната, между които и Плевен. Тя е организирана от Национална лига по хипертония, Дружеството на нефролозите в България, Български червен кръст, АСМБ – Плевен като съорганизатор, както и на Кардиологичната клиника към УМБАЛ „Георги Странски“.

До 16.00 часа днес в пункта до театъра гражданите ще бъдат консултирани безплатно за проблеми, свързани с хипертонията и бъбречните заболявания, ще се правят безплатни измервания на тегло, талия и кръвно налягане с медицинска техника, която по време на измерването засича наличие на предсърдно мъждене – най-опасната аритмия, предизвикваща друго тежко усложнение – мозъчен инсулт.

Пунктове са разкрити и пред главния вход на Медицински университет – Плевен до 14.30 часа, в парк „Кайлъка“ – до 18.00 часа и Педагокически колеж-Плевен към Великотърновски университет „Св.Св. Кирил и Методий – до 13.30 часа.

мерене кръвно 2

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...