Акценти
Начало / Политика / Плевенчани сред участниците в международна научно-политическа коференция в Москва

Плевенчани сред участниците в международна научно-политическа коференция в Москва

Международна научно-политическа конференция на тема  „Г20 и БРИКС: постигане на многостранни решения за предизвикателствата на 21 век“ се  проведе през миналата седмица в Москва. Тя събра политически визионери, анализатори и съветници на световния политически елит. Сред участниците са Председателят и Зам. -председателят на плевенското сдружение „Младежки европейски инициативи“ – Йордан Христов и Цветелин Христов.

Форумът е организиран от Академията по икономика и публична администрация при Президента на Руската Федерация и в него участват 40 водещи международни изследователи на глобалното управление от страните-членки на Г-20 и BRICS. Модератор на дискусията е била Светлана Лукаш – Руският Г20 Шерпа и зам.директор на Дирекция съветници на Президента на Русия – Владимир Путин. Участие в дискусията е взел и Павел Князев – зам. Директор на департамента „ Политическо планиране“ към Министерството на външните работи на Руската Федерация. Освен тях, доклад по темата са изнесли и професори и ректори на едни от най-престижните университети в световен план.

„Да дискутираш политики, визии и световна политика с такова високо ниво експерти е огромна чест, а поканата е знак на уважение към организацията ни, която става все по-популярна на световната политическа сцена”, сподели за ИнфоПлевен Йордан Христов.

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...