Акценти
Начало / Спорт / Плевенчани сред призьорите на финала на „Спортувай в твоя град”

Плевенчани сред призьорите на финала на „Спортувай в твоя град”

спортувай-колоездене

Двама плевенчани се наредиха сред призьорите във финалите от националната спортна програма „Спортувай с Изи Кредит в твоя град”, които се проведоха на 14 юни в курортния комплекс „Албена“, пише plevensport.eu.

В колоезденето при жените плевенчанката Васка Иванова грабна победата с време 8.23 минути, изпреварвайки втората Адриана Станкова от Пловдив с 10 секунди. Трета финишира Биляна Беливакова от Русе с 8.39 мин. Изключително оспорвано беше колоезденето при мъжете. В почти всички 10 обиколки (8 км), които трябваше да изминат, колоездачите караха в група. Във финалния спринт първото място спечели Тодор Янев от Бургас с време 16.52 минути. Само четири секунди не достигнаха на плевенския колоездач Георги Иванов, за да триумфира с победата, но в крайна сметка се нареди на третото място. На секунда преди него, втори финишира Пламен Лумперов от Благоевград – 16.55 мин.

Състезанията в курортен комплекс „Албена“ бяха кулминацията на тазгодишното издание на „Спортувай с Изи Кредит в твоя град“. В надпреварите по лека атлетика, колоездене и баскетбол 3 на 3 се включиха 100 състезатели – най-добре представилите се от осемте града – домакини на тазгодишното издание на напреварата, сред които и Плевен.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...