Акценти
Начало / Последни новини / Плевенчани сред медалистите в хвърляне на копие и мятане на диск в Балчик

Плевенчани сред медалистите в хвърляне на копие и мятане на диск в Балчик

Сребърен и два бронзови медала за плевенските лекоатлети от продължаващия и в момента национален шампионат по хвърляния в Балчик. Шампионките пък са бивши възпитанички на треньорката в АК Георги Дъков /Плевен/ Галя Николова. Става въпрос за дисциплините хвърляне на копие и мятане на диск. Лидия Борисова от АК Георги Дъков стана вицешампионка на копие при девойките старша възраст с резултат 30.79 метра. Тя беше лидер в класирането до преди последния опит, в който Лора Атанасова от Локомотив /Русе/ постигна 30.88 м.

В същия сектор при юношите Мирослав Тодоров от СКЛА Спартак /Плевен/ хвърли копието на 44.90 м, което се оказа достатъчно за бронзов медал. Безапелационен №1 тук бе Ангел Спасов с 50.51 м, а Калоян Жеков от Казанлък постигна 45.26 м за второто място.

Бронзово отличие с резултат 42.92 м за Полина Макаева от АК Георги Дъков в мятането на диск при жените. Очаквана поредна шампионска титла за бившата възпитаничка на Галя Николова – Рената Петкова. Настоящата състезателка на столичния клуб КЛАСА защити титлата си с опит от 50.02 м, който й осигури победа с голяма разлика пред съотборничката й Магдалена Съйкова – 43.13 м.

Друга бивша плевенска атлетка също бе над всички в дисциплината си при жените. Става въпрос за Вержиния Милашка, която сега е КЛАСА. Още в първия си опит хвърли копието на 44.01 м и си осигури златния медал.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...